Tsipras: Kreeka riik ei seisa silmitsi rahanappusega

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreeka peaminister Alexis Tsipras
Kreeka peaminister Alexis Tsipras Foto: SCANPIX

Kreeka riik ei seisa silmitsi rahanappusega, rõhutas peaminister Alexis Tsipras pühapäeval.

«Likviidsusega ei ole absoluutselt mitte mingit probleemi,» ütles Tsipras ajakirjanikele pärast kohtumist rahandusminister Yanis Varoufakisega.

Rahandusminister oli varem öelnud telekanalile Alpha TV: «Ei ole mingit probleemi tagamaks finantse palkade ja pensionide jaoks.»

Tsiprase kommentaar edastati ajal, mil Kreeka valmistub kolmapäeval emiteerima ühe miljardi euro ulatuses kolmekuulisi võlakirju.

Valitsus peab järgmisel nädalal Rahvusvahelisele Valuutafondile (IMF) tagasi maksma rohkem kui 900 miljonit eurot ja lunastama 1,6 miljardi euro ulatuses kolmekuulisi võlakirju, teatas nädalaväljaanne To Vima pühapäeval.

Kreeka ei ole võtnud oma 240 miljardi euro suurusest päästeprogrammist välja ühtegi uut laenu, kuna Tsiprase valitsus peab rahvusvaheliste kreeditoridega kõnelusi revideeritud reformiplaani üle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles