Netanyahu püüab neljandat ametiaega

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valimiskast Tel Avivi lähistel Bnei Brakis.
Valimiskast Tel Avivi lähistel Bnei Brakis. Foto: SCANPIX

Iisraelis toimuvad täna ennetähtaegsed parlamendivalimised, milles analüütikud näevad usaldushääletust peaminister Benjamin Netanyahule. Kuna aga Netanyahu kinnitas eile, et tema võimul olles ei tule mingit Palestiina riiki, on hääletusel ka Iisraeli-Palestiina konflikti lahendus.

Valitsev peaminister kinnitas eile veel ka, et tema tagasvivalimise korral ehitatakse Ida-Jeruusalemma tuhandeid asunduskodusid, et takistada tulevikus mistahes järeleandmisi palestiinlastele.

Viimaste küsitluste kohaselt edestab vasaktsentristlik Sionistlik Liit Netanyahu parempoolset Likudi.

Küsitlused pakuvad Sionistlikule Liidule 120-liikmelises knessetis 26, Likudile 22 ja Araablaste Ühendnimekirjale 13 kohta.

Mullu 9. detsembril otsustas Iisraeli parlament end laiali saata ja korraldada valimised kaks aastat enne tähtaega.

Dokumendi kiitsid ühehäälselt heaks 93 seadusandjat.

Otsus ennetähtaegsed valimised korraldada võeti vastu pärast seda, kui Netanyahu oli tagandanud rahandusministri kohalt tsentristliku Yesh Atidi partei esimehe Yair Lapidi ja justiitsministri kohalt liberaalse Hatnuah' erakonna juhi Tzipi Livni.

Mõnede hinnangute kohaselt on Iisraelis jõudu kogumas mõõdukas meelsus - inimesed soovivad naabritega kokku leppida ja keskenduda oma riigi majandusele ja tööhõivele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles