Prantsuse lennukatastroofi ohvreid otsitakse 4-hektariliselt alalt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Prantsuse Alpides juhtunud lennukatastroofi ohvrite otsingud jätkuvad, looduslike olude keerukuse tõttu võivad need kesta päevi.

Prantsuse päästerühma juht Frédéric Petitjean rääkis, et otsingud toimuvad eriti keerulistes oludes. «Vraki tükke on enam kui nelja hektari suurusel maa-alal, kus kõrguste vahe on 200 meetrit,» selgitas ta ja lisas, kohati on mägedevahelised kuristikud 60 meetrit sügavad.

Ametivõimude korraldusel osaleb otsingutel enam kui 300 politseinikku ja 380 tuletõrjujat. Mägedes toimuvateks operatsioonideks spetsialiseerunud 30 politseinikku lendab õnnetuspaiga kohal kopteritega, 65 politseinikku liigub mägedes jalgsi.

Kolonelleitnant Jean-Marc Menichini rääkis AFP-le, et katastroofikoha uurimine kestab vähemal nädal, ohvrite jäänuste toimetamine nende kodumaale võtab aga päevi.

Prantsuse siseministeeriumi pressiesindaja Pierre-Henry Brandet’ kinnitusel on eesmärgiks leida üles võimalikult palju ohvreid ja teha kindlaks nende isikud. «Me ei otsi üksnes surnukehi, vaid ka isiklikke asju, mille abil saaks identifitseerida isikuid.»

Lufthansa tütarfirma Germanwingis reisilennukis Airbus A320 oli 150 inimest. Nende seas oli vähemalt kümne riigi kodanike. Lennuk kukkus alla eile, kui oli teel Barcelonast Düsseldorfi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles