SBU juht: terroriakte Ukrainas kureerivad Vene eriteenistused

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nn Donetski rahvavabariigi relvastatud võitleja.
Nn Donetski rahvavabariigi relvastatud võitleja. Foto: SCANPIX

Ukraina julgeolekuteenistuse (SBU) juht Valentõn Nalõvaitšenko rääkis ajalehele Den, et kõiki terroriaktide ettevalmistusi ja läbiviimisi Ukrainas kureerivad Vene Föderatsiooni eriteenistused.  

Ukraina eriteenistuste liikmed peavad Vene diversante kinni kogu Ukraina territooriumil, vahendas Korrespondent.net.

«Luganski ja Donetski oblastis tegutsevad praegu kõige ohtlikumad terroristlikud grupeeringud, keda finantseerib ja relvastab Venemaa,» rääkis ta ja lisas, et just need rühmitused kasutavad kaasaegseid miine ja korraldavad terroriakte Lõuna- ja Ida-Ukrainas.

SBU juhi väitel koolitavad Vene eriteenistuse esindajad nn Luganski ja Donetski rahvavabariigi esindajaid. Lisaks rajasid nad Donetskisse ning Luganskisse staape, kust koordineeritakse ja aidatakse kaasa terroristide väljaõppele ajutiselt okupeeritud territooriumidel, lisas ta.

Nalõvaitšenko kinnitusel dokumenteeritakse kõik faktid terroristlike organisatsioonide LRV (Luganski rahvavabariik) ja DRV (Donetski rahvavabariik) vastu suunatud kriminaalasja tõttu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles