Moskva vanematekogu nõuab Lužkovi laimamise lõpetamist

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moskva meer Juri Lužkov
Moskva meer Juri Lužkov Foto: SCANPIX

Moskva vanematekogu koostas avaliku kirja, milles nimetab linnapea Juri Lužkovi vastu algatatud kampaaniat pretsedendituks tagakiusamiseks.

«Loomulikult, midagi taolist nägime me eelmistel aastatel,» seisab kirjas. Selle koostajad meenutavad, et 1999. aastal korraldati linnapea vastu just midagi taolist, vahendas RIA Novosti

Vanematekogu nendib, et rünnakut juhtisid silmnähtavalt mõjukad jõud – riigi kolm tähtsamat telekanalit. Kogu on veendunud, et eriline jultumus seisnebki selles, et kellegi käsul liitusid sellega üheaegselt kõik peamised telejaamad.

Laimukampaania organisaatorid arvestasid, et välkrünnak diskrediteerib Lužkovi. «Nad eksisid. Kui üldse keegi selles infosõjas kannatada sai, siis selleks on need kolm telejaama,»

«Mis puudutab Lužkovi, siis oleme veendunud, et teda taolise pealehüppamisega mustata ei saa.»

Avalikule kirjale kirjutasid alla Vene meditsiiniteaduste akadeemia akadeemik Nikolai Izmerov, Venemaa teeneline õpetaja Maria Komljova, Goskino endine esimees Nikolai Sõtšov, Ministrite Nõukogu endine aseesimees Anatoli Birjukov ja Moskva endine prokurör Georgi Skaredov.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles