Naine pettis viidates Germanwingsi õnnetusele välja kolm tasuta lennupiletit

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Germanwingsi lennuk
Germanwingsi lennuk Foto: SCANPIX

Saksamaal tahab lennufirma Lufthansa anda kohtusse naise, kes väitis, et on Germanwingsi lennuõnnetuses elu kaotanud isiku sugulane ning pettis sellega välja kolm tasuta lennupiletit.

Prantsuse Alpides alla kukkunud lennukis oli ka Saksamaa Halterni Joseph Königi keskkooli kümnenda klassi 16 õpilast ja kaks õpetajat, kes kõik hukkusid, edastab The Local.

Lõuna-Prantsusmaale kolm tasuta lendu välja petnud naise kinnitusel on ta ühe hukkunud õpetaja sugulane.

Naine lendas koos kolme kaaslasega Lufthansa kulul, külastas õnnetuspaika ning käis ka ohvrite lähedastele mõeldud psühholoogilisel nõustamisel.

Lufthansa sai jälile, et Põhja Reini-Westfaalis Höxteris elav naine ei ole hukkunud õpetaja sugulane. Surnud naise isa teavitas Saksa meediat, et keegi kasutab ta tütart ja lennukatastroofi julmalt ära.

Lufthansa pressiesindaja sõnul on see olukord kahetsusväärne.

«Kahetseme, et õnnetuses lähedasi kaotanutele nende leinaperioodil selline uudis jõudis,» lausus esindaja.

Valelik naine pääses hukkunute sugulaste nimekirja, kuna esimestel päevadel pärast õnnetust ei kontrollitud veel täpselt, kas tegemist on sugulasega või mitte.

Höxteri politsei kuulab naise lähipäevadel üle.

Germanwingsi lennuk Airbus A320 lendas 24. märtsil Prantsuse Alpides vastu mäge. Katastroofi põhjustajaks peetakse kaaspiloot Andreas Lubitzit, kes musta kasti salvestise kohaselt meelega tekitas lennukatastroofi. Lisaks talle hukkus veel 149 inimest.

Prantsuse ja Saksa uurijate sõnul kannatas kaaspiloot depressiooni all.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles