Videolugu: kas Clinton sobib newyorklaste arvates USA võimalikuks presidendiks?

Kadri Veermäe
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Hillary Clinton teatas eile, et kavatseb teist korda USA presidendiks kandideerida. Osa newyorklasi olid uudisega rahul, teised jäid pigem kõhklevale seisukohale.  

«Minu arvates on ta fantastiline naine, kellel on kogemusi. Ta on olemas see miski, mis aitab muutusi kaasa tuua. Ta saab asjad selgeks tehtud,» rääkis uudisteagentuurile Reuters Times Square’il viibinud Jelonda Foster.  

«Ma ei ole kindel, et ta oleks tänastel segastel aegadel õige inimene meid juhtima,» arvas aga David Wray.

Kui Clinton üritas 2008. aastal saada demokraatide presidendikandidaadiks, sattus ta ülbe ja ennast täis oleku tõttu kõva kriitika alla. Seekord üritab ta end näidata empaatilisema ja lähemalepääsetava inimesena.

Ka ei baseeru värske kampaania enam Clintoni isikul, vaid üritab rõhukohti mujale viia: eile avalikkuse ette paisatud kaheminutilises videos ei ilmu naine isegi enne kaadrisse, kui kolmveerand selle pikkusest on möödas.

Reutersi tellitud arvamusküsitluse järgi toetab Clintonit presidendikandidaadina üle 60 protsendi demokraatidest, erakonna sees tal tugevaid konkurente ei ole, sest nii näiteks asepresident Joe Biden kui ka liberaalide lemmik, endisest Harvard Law Schooli professorist senaator Elizabeth Warren olid varem teada andnud, et kui Clinton kandideerib, siis nemad seda ei tee.

Vabariiklaste ridadest oleks Clintonile tugevaim vastane endise presidendi George W. Bushi noorem vend Jeb Bush, kes teatas möödunud aasta lõpus, et kaalub USA riigipeaks pürgimist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles