Nigeerias suri tundmatusse viirusesse 18 inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehkki Nigeeriasse jõudis väiksel määral ka viimatine suur ebolapuhang, on arstide sõnul sel korral tegu ilmselt mingi muu haigusega.
Ehkki Nigeeriasse jõudis väiksel määral ka viimatine suur ebolapuhang, on arstide sõnul sel korral tegu ilmselt mingi muu haigusega. Foto: SCANPIX

Nigeeria kaguosas Ondo osariigis asuvas Ode-Irele linnas suri tundmatusse viirusesse 18 inimest, teatas eile valitsus.

«Viiruspuhang lahvatas nädala keskpaiku. Nakatunuid oli kokku 23, kellest 18 suri. Neist 12 suri ühe ööpäeva jooksul,» kinnitas Ondo osariigi kõrge tervishoiuametnik Dayo Adeyanju.

Adeyanju sõnul pole nakkus esialgu kuskile mujale levinud.

Haigusnähtude hulka kuuluvad peavalu, kaalukaotus, nägemise hägustumine ja teadvusekaotus, millele järgneb surm. Laboratooriumitestid on siiani välistanud ebola ja teised tõenäolised viirused.

Ode-Irele linna on saabunud olukorraga tutvuma valitsuse, abiorganisatsioonide ja Maailma Terviseorganisatsiooni (WHO) esindajad. WHO on praeguse seisuga ametlikult kinnitanud 14 haigusjuhtumit ja 12 inimese surma.

Nigeerias ilmuva ajalehe Vanguard andmetel avastati esimesed haigusjuhtumid kolmapäeval, mil suri 12 inimest. Väljaande kinnitusel põgenevad inimesed taudi kartuses piirkonnast. Valitsus on hoiatanud sotsiaalmeedias hirmu külvamise eest ja kutsunud inimesi üles uskuma vaid valitsuse ametlikke teadaandeid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles