Nigeeria sõdurid päästsid Boko Harami käest ligi 300 naist ja tüdrukut

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nigeeria sõdurid
Nigeeria sõdurid Foto: SCANPIX

Nigeeria armee teatas, et nad päästsid islamistliku äärmusrühmituse Boko Harami röövitud naisi ja lapsi.

Boko Harami kontrolli all olevast piirkonnast Nigeeria kirdeosas toodi ära 200 tüdrukut ja 93 naist, edastab BBC.

Nigeeria militaarjuhtide teatel ei ole päästetute hulgas neid koolitüdrukuid, kelle islamistid röövisid 2014. aasta aprillis Chibokist.

Naised ja tüdrukud vabastati suure militaaroperatsiooni käigus Borno osariigis Sambisa metsas, kus asuvad Boko Harami laagrid.

Sõjaväe pressiesindaja sõnul kuulatakse vangistuses olnud üle, et äärmusrühmituse tegevuse kohta uut informatsiooni saada.

Nüüdse sõjalise operatsiooniga konfiskeeriti Boko Harami laagritest ka relvi.

Viimastel kuudel on Nigeeria sõjajõud aktiivselt vallutanud tagasi alasid, mille olid anastanud Boko Harami võitlejad.

Kindral Chris Olukolade kinnitusel aitas naisi ja tüdrukuid vabastada hästi planeeritud operatsioon ning täpsed luureandmed.

Boko Haram sattus rahvusvahelise hukkamõistu alla möödunud aasta oktoobris, kui röövis Chiboki koolist tüdrukuid. Käivitati globaalne kampaania Bring Back Our Girls, milles nõuti tüdrukute vabastamist, kuid seni ei ole neid röövituid leitud.

Boko Harami ning Nigeeria sõjajõudude vahelistes kokkupõrgetes on alates 2012. aastast kaotanud elu üle 15 500 inimese. Lahingutegevus on lisaks Nigeeriale jõudnud ka naaberriikideese Nigerisse, Tšaadi ja Kameruni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles