Eurosaadik: migratsioonikvoot võib olla Lätile poliitiliseks ohuks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AP/Scanpix

Euroopa Liidu liikmesriikidele migratsioonikvoodi kehtestamine võib olla Lätile ja Balti riikidele poliitiliselt ohtlik, hoiatas Euroopa Parlamendi liige Roberts Zīle kolmapäeval.

Europarlament hääletas kolmapäeval resolutsiooni üle, milles muu hulgas ärgitatakse liitu põgenike vastuvõtmiseks liikmesriikidele kohustuslike kvootide kehtestamisele.

Euroopa Konservatiivide ja Reformistide (ECR) fraktsioon, kuhu Zīle kuulub, resolutsiooni ei toetanud ja hääletas vastu.

Fraktsioon ei poolda liikmesriikidele kohustusliku solidaarsusnõude kehtestamist, vaid peab õigemaks olemasolevate reeglite täitmist ja piirivalveagentuuri Frontex täiendavat toetamist.

Lõpphääletusel toetas resolutsiooni 449 parlamendiliiget, 130 hääletas vastu ja 93 jäi erapooletuks.

Kremli propagandat tundes võib kindel olla, et Venemaa saab teretulnud ettekäände öelda, et meil on niigi probleeme etniliste venelastega ja nüüd käsib EL meil hakata aafriklasi vastu võtma, seletas Zīle.

Venemaa teab, kui tundlik on immigratsiooniteema Balti riikides ja teistes endise Nõukogude Liidu vabariikides.

«Neid asjaolusid arvestades on Venemaa sõnum laias laastus järgmine: «Te ühinesite vale liiduga, valitsus on nõrk ega suuda teid välispõgenike eest kaitsta». Seesugused aktsioonid õõnestavad kodanike usaldust oma riigi vastu ja äratavad instinkte, mis võivad end koguni rassismina ilmutada,» hoiatas eurosaadik.

Zīle väljendas ühtlasi kahtlust, kas migratsioonikvoot suudab probleemi lahendada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles