Läti relvajõudude üheks nõrkuseks on helikopterite tõrjumise võimekus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene päritolu kopter Mi-17.
Vene päritolu kopter Mi-17. Foto: SCANPIX

Läti relvajõudude üheks nõrkuseks on madalal lendavate helikopterite tõrjumise kehv võimekus, ütles Läti kaitsejõudude juht kindralleitnant Raimonds Graube täna.

Kommenteerides teateid Läti kavatsusest osta pind-õhk-tüüpi raketisüsteemi Stinger, ütles Graube, et küsimuses pole veel lõplikku otsust langetatud ja erinevaid võimalusi veel kaalutakse.

«Taoliste süsteemide vajadusest räägiti juba möödunud sügisel. Kinnitame, et tegemist on meie ühe nõrga kohaga - võimekus kontrollida madalal lendavaid helikoptereid, mis võivad mõjutada eriüksuste liikumist ja meie võimekust nendele ohtudele vastata,» lausus kindralleitnant usutluses Läti telekanalile LNT.

Raketisüsteem Stinger on üks tõsisemaid süsteeme, mida Läti võib endale osta, lisas ta.

«Kui (sõjaline õhusõiduk) rikub Läti õhuruumi ja ei allu (hoiatustele) siis võib selle alla tulistada. Lisaks ostame radareid Ida-Lätti madalal lennukõrgusel liikuvate objektide jälgimiseks. Peame suutma näha objekte, mis lendavad 100-150 meetri kõrgusel maapinnast.»

Graube andis mõista, et taolist varustust ei vajata ainult kaitse-eesmärgil, sest droonide kasutamine levib ka kurjategijate seas.

«Arvan, et tulevikus võidakse kasutada droone salakaubaveoks üle Läti piiride,» lisas ülemjuhataja.

Reedel teatas Läti kaitseministeerium, et kaitseminister Raimonds Vējonis arutas oma visiidi ajal USAsse muu hulgas võimalikku õhutõrjerakettide Stinger ostu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles