Põhja-Korea võttis kinni USA-s õppiva lõunakorealasest tudengi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Reuters/ScanPix

Põhja-Koreas peeti aprillis kinni Hiinast salaja üle piiri tulla üritanud USA-s tudeeriv lõunakorealasest üliõpilane, teatas Pyongyang laupäeval.

Põhja-Korea võimude sõnul on Won Moon Joo alaline elukoht Ühendriikides New Jerseys. Hiinast Dandongist üle Amnoki jõe piiri ületada üritanud Joo vahistati 22. aprillil.

21-aastane noormees kuulati võimude poolt üle ning väidetavalt on ta tunnistanud, et ta tegu oli vastuolus Põhja-Korea seadustega.

Soul pole põhjanaabri avaldust kommenteerinud.

Pyongyang on ka varem pidanud kinni lõunakorealasi, ameeriklasi ning teisi välismaalasi, keda tihtipeale süüdistatakse luuramises. Analüütikute sõnul on ajutiste vangistamiste eesmärk erinevate järeleandmiste väljapressimine võõrriikidelt.

Viimati teatas Põhja-Korea kahe Lõuna-Korea kodaniku vahistamisest märtsis. Isikuid süüdistatakse välisriigi heaks luuramises.

Pyongyang vabastas mullu novembris USA kodanikud Kenneth Bae ja Matthew Todd Milleri. Bae viibis Põhja-Koreas vangis kaks aastat ning Miller seitse kuud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles