Abbot: Austraalia politsei nurjas teismelise pommivandenõu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tony Abbott.
Tony Abbott. Foto: AP/Scanpix

Austraalia oli silmitsi väga tõsise terroriohuga, ütles peaminister Tony Abbott laupäeval, teatades ühe isiku vahistamisest seoses arvatava pommivandenõuga.

«Viimase 24 tunni jooksul korraldati Sydneys ja Melbourne'is mõned haarangud. Toimus vähemalt üks vahistamine,» rääkis Abbott.

Politsei korraldas reede õhtul Melbourne'i põhjaosas mitmes kodus läbiotsimise, õhkis kolm arvatavat lõhkeseadeldist ning esitas ühele 17-aastasele noorukile süüdistuse seoses terroriakti ettevalmistamisega.

Austraalia föderaalpolitsei ei soostunud kommenteerima meedia teadet, et terrorirünnak oli kavandatud pühapäevale, mil tähistatakse emadepäeva.

Süüdistuse saanud nooruk astub ilmselt esmaspäeval kohtu ette.

Austraalia tõstis terroriohu taseme kõrgeks mullu septembris ning on sestpeale korraldatud mitmeid terroritõrjeoperatsioone. Võimudele tekitab muret ka rohkem kui saja austraallase suundumine võitlema pühasõdalaste ridades Iraagis ja Süürias.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles