Leedu vetes algavad rahvusvahelised mereväeõppused

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taiwan palus Leedult vabandust, et kurtide korvpalli maailmameistrivõistlustel võidutsenud Leedu meeskonna auks mängiti nõukogudeaegset hümni.
Taiwan palus Leedult vabandust, et kurtide korvpalli maailmameistrivõistlustel võidutsenud Leedu meeskonna auks mängiti nõukogudeaegset hümni. Foto: SCANPIX

Leedu rannikuvetes algavad täna suured rahvusvahelised mereväeõppused Baltic Fortress 2015, milles osaleb 20 sõjalaeva ja kolm rahvusvahelist staapi.

Tavaliselt osalevad neil õppustel Baltimaade merejõud ja Baltroni eskaadrid, ent sel aastal on õppused mastaapsemad - neis osalevad ka NATO alalise valmisoleku miinitraalerite esimene ühendgrupp, teatas Leedu kaitseministeerium.

Õppusi juhatab Leedu merevägi.

Õppustel osaleb ühtekokku 20 sõjalaeva ja -kaatrit kaheksast riigist: Belgiast, Eestist, Ühendkuningriigist, Lätist, Poolast, Norrast, Hollandist, Saksamaalt, samuti Leedu merejõudude allveetegevuse komando ja kaks sõjalennukit.

2008. aastast alates toimunud õppusi korraldavad kordamööda Leedu, Läti ja Eesti merejõud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles