Hollande: ELi migrandikvoot ei tule kõne alla

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põgenikud Denaro nimelisel alusel Vahemeres.
Põgenikud Denaro nimelisel alusel Vahemeres. Foto: SCANPIX

Prantsuse president François Hollande ütles täna, et Euroopa Komisjoni ettepanek juurutada Euroopa Liidus migrantide kvoodisüsteemi ei tule kõne alla.

Hollande ütles ühisel pressikonverentsil Saksa kantsleri Angela Merkeliga, et «immigratsioonikvoodid» ei tule kõne alla, sest eksisteerivad piirikontrolli reeglid ning immigratsiooni kontrollimise poliitikad.

«Euroopat õitsvaks maailmajaoks pidavad inimesed, kes saabuvad siia ilma, et firmad oleksid neid palganud, tuleb tagasi eskortida, see on reegel,» lausus Hollande. «Seetõttu ei ole võimalik rääkida kvootidest, sest nende migrantide kohta ei saa kvoote olla.» 

Rääkida «asüüliõiguse» kvootidest on ebaloogiline, sõnas ta.

Mis puudutab mõnedesse riikidesse saabuvat suurt hulka põgenikke, ütles Hollande Saksamaad, Prantsusmaad ja Rootsit mainides, «peame tagama, et teised riigid etendaksid samuti oma osa».

«Seda nimetaksin mina jaotamiseks,» sõnas Hollande.

Euroopa Komisjon tegi läinud nädalal ettepaneku jaotada ELi saabuvad migrandid liikmesriikide vahel kvootide alusel.

Merkeli sõnul on tema ja Hollande palunud Saksa ja Prantsuse siseministritel «kaaluda» Euroopa Komisjoni ettepanekuid. «On palju küsimusi, mis vajavad analüüsi,» sõnas kantsler. Nende seas on küsimus, mida ette võtta isikutega, kel pole võimalust poliitilist varjupaika taotleda.

«Olen kindel, et selles küsimuses kujundame varsti Prantsuse-Saksa ühispositsiooni,» lausus Merkel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles