Ebola elab endiselt: Guinea teatas 27 uuest juhtumist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP/SCANPIX

Aafrika riik Guinea, kus puhkes ajaloo rängim ebolaepideemia, teatas sel nädalal uutest haigusjuhtumitest pärast viiruse arvatavat sumbumist.

Guinea on viimase viie päeva jooksul andnud teada 27 uuest nakatumisest, ütles Maailma Terviseorganisatsioon (WHO) avalduses.

Mõned juhtumid avastati piiri lähistel Guinea-Bissauga, kus on äärmiselt vähe töökõlbulikke haiglaid, muretsesid WHO ametnikud.

Guinea ebolavastase võitluse juhi Sakoba Keita sõnul oldi väga lähedal «võidule» surmava viiruse üle.

Viiruspuhang algas 2013. aasta detsembris Guineas ning levis naaberriikidesse. Lääne-Aafrika riikidest teatavad uutest juhtumitest ainult veel Guinea ja Sierra Leone.

Terviseorganisatsiooni juhtkond möönis möödunud kuu lõpul puudujääke ja vajakajäämisi epideemia vastases võitluses ning lubas reforme, et järgmisel korral väljakutsetega paremini hakkama saada.

WHO juhtide sõnul saadi tõsine õppetund, mis näitab uuenduste vajalikkust.

Kriitikute hinnangul oli organisatsiooni soovimatus hädaolukorda välja kuulutada üks keskseid põhjusi, miks eelmise aasta epideemiast kujunes viimaste aegade rängim. Puhangu käigus tuvastati rohkem kui 25 000 nakatumist ja üle 10 000 inimese suri.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles