Põhja-Korea avaldas esimese foto võimupärijast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kim Jong-un (allreas vasakult kaheksas) grupifotol.
Kim Jong-un (allreas vasakult kaheksas) grupifotol. Foto: SCANPIX

Põhja-Korea avaldas täna läbi aegade esimese foto riigijuhi Kim Jong-ili noorimast pojast täiskasvanuna. Kim Jong-un võtab tõenäoliselt lähiaastatel oma põduralt isalt võimu üle.

Riikliku uudisteagentuuri KCNA poolt avaldatud grupifotol poseerib noorem Kim koos teiste võimupartei ametiisikutega Pyongyangis pärast hiljutist parteikonverentsi, kus Kim Jong-un määrati erakonnas kahele kõrgele ametikohale ja tehti neljatärnikindraliks, vahendas AFP.

Kuigi ametlikus pildiallkirjas seisab vaid Kim Jong-ili nimi, on eksperdid kindlad, et riigipeast kaks kohta vasakul istuva tüsedavõitu noormehe näol on tegu just Jong-uniga.

Vaesunud, kuid tuumarelva omavat riiki suure tõenäosusega juhtima asuv mees, kes on väidetavalt 27-aastane, on ülejäänud maailma jaoks mõistatus. Enne tänast polnud temast täiskasvanuna avaldatud ühtegi fotot.

Professor Yang Moo-Jin Põhja-Korea Uuringute Ülikoolist ütles AFP-le, et Jong-uni foto avaldamine tähendab sisuliselt seda, et ta on ametlikult Kim Jong-ili troonipärijaks kuulutatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles