Netanyahu: Iisraeli vastu käib laimukampaania

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Benjamin Netanyahu.
Benjamin Netanyahu. Foto: Reuters/ScanPix

Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu ütles pühapäeval, et tema riik seisab vastamisi rahvusvahelise kampaaniaga, mille eesmärgiks on mustata Iisraeli nime ja mille juured ei peitu mitte riigi Palestiina-poliitikas, vaid Iisraeli olemasolu faktis üleüldse.

«Oleme seda fenomeni oma rahva ajaloos varemgi näinud,» rääkis Netanyahu pärast seda, kui tal õnnestus edukalt seista vastu Palestiina püüdlusele visata Iisrael välja Rahvusvahelisest Jalgpalliliidust. «Süüdistusi, nagu oleksid juudid kogu maailma kurjuse keskpunkt; et nad joovad väikeste laste verd,» sõnas peaminister.

«Oluline on mõista, et kui me oleksime natuke lahkemad ja kenamad, siis need nähtused ei muutuks. Kampaania Iisraeli delegitimiseerimise vastu jookseb palju sügavamalt ja tahab eitada meie õigust siin elada.»

Palestiina Vabastusorganisatsiooni juhtivliige Hanan Ashrawi kommenteeris, et peaministri kommentaarid on tuttav hirmutamistaktika, millega suruda maha oma valitsust tabanud kriitikat.

«Iga ratsionaalne inimene, kes põhineb tegelikkusel ja mitte hüsteerilistel hirmudel, mõistab: me oleme Iisraeli tunnustanud, me lihtsalt tahame, et ta alluks rahvusvahelisele seadusele ja laseks meil lõpuks minna,» rääkis palestiinlane.

«Kui sa mind kritiseerid, oled antisemiit; on nende vastus. Kui oled nõus karistusmeetmetega Iisraeli vastu, tahad sa riiki hävitada. Ja siis hakkab kogu vaidlus otsast peale.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles