Lavrov: ELi märkused nimekirja kohta rikkusid eetikanorme

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergei Lavrov.
Sergei Lavrov. Foto: RIA Novosti

Vene välisminister Sergei Lavrov süüdistas Euroopa Liitu eetikanormide rikkumises seoses märkustega Moskvalt sissesõidukeelu saanud ELi riikide kodanike nimekirja kohta.

«Esitasime ELi palvel mitteavalikult nimekirja ja see lekkis kohe ajakirjandusse. Euroopa Liit, mis ei kommenteeri tavaliselt lekkeid, võttis sel teemal rõõmuga sõna. Näen siin eetikanormide rikkumist,» ütles Lavrov esmaspäeval Moskvas ühisel pressikonverentsil oma Itaalia ametivenna Paolo Gentiloniga.

«Mis puudutab avaldusi, et EL kehtestas sanktsioonid mingi õiguse alusel ja Venemaa tegi seda täiesti mittelegitiimselt, ütleksin, et me reageerisime ühepoolsele, ebasõbralikule ja provotseerimatule sammule vastastikkusega. Me tegime seda enda pikaajalise vaoshoidmise järel,» lausus ta.

Venemaa andis möödunud neljapäeval Euroopa Liidu delegatsioonile Moskvas üle musta nimekirja, millega kehtestati sissesõidukeeld Venemaale 89 ELi poliitikule ja julgeolekuametnikule.

Brüssel on kritiseerinud nimekirja kui «täiesti meelevaldset ja õigustamatut, eriti seoses igasuguste selgituste puudumisega».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles