Hispaania kaitseminister soovib tegutsemist Liibüa konfliktis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Islamivõitlejad
Islamivõitlejad Foto: SCANPIX

Liibüa sisekonflikti lõpetamiseks tuleb rahvusvahelisel tasandil midagi ette võtta, ütles Hispaania kaitseminister Pedro Morenés, hoiatades, et selles riigis teeb edusamme sunniitlik äärmusrühmitus Islamiriik (IS).

Vastuseks küsimusele, kas Liibüas sekkutakse sõjaliselt, ütles Morenés: «Läksime Afganistani peatama kõige selle tulemist siia; oleme Iraagis, Malis ja Somaalias samal eesmärgil. Ning nüüd on see meie lähistel. Midagi tuleb ette võtta». 

«Rääkisin (EL-i välispoliitika juhil Federica) Mogheriniga (möödunud nädalal) Singapuris ja tema ütles: «Tundub uskumatu, et siiani on riike, kes vaidlevad vastu (sekkumisele)»,» lausus Morenés Hispaania päevalehes El País laupäeval avaldatud artiklis.

«Mõelge Süüriale. Oleme vaadanud neli aastat, kuidas nad üksteist tapavad; samal ajal blokeeritakse vetodega (ÜRO Julgeolekunõukogu tegevusi). Selline on maailm, milles elame,» lausus minister.

Morenés kinnitas Hispaania toetust Itaalia ettepanekule, milles ärgitatakse Süürias ja Iraagis tegutsevat USA-juhitud koalitsiooni laiendama oma operatsioone Liibüasse.

«Kui kalifaat (IS) ulatub Liibüani, siis koalitsioon peab tegutsema.»

Morenés rõhutas, et mis tahes tegevused Liibüas vajavad sealse rahvusvaheliselt tunnustatud valitsuse heakskiitu

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles