Merkel Kreekast: solidaarsus ja vastutus käivad käsikäes

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Angela Merkel.
Angela Merkel. Foto: AFP/SCANPIX

Saksamaa kantsler Angela Merkel sõnas Riigipäeva ees, et Euroopa on näidanud Kreeka suhtes üles juba «kujuteldamatul hulgal solidaarsust», kuid leping võlausaldajatega on endiselt võimalik. 

«Kus on tahet, leitakse ka moodus,» rõhutas Merkel ja lisas, et Kreeka pole sugugi ainukene abi vajanud riik – peale hellenite on pidanud valusate reformide all  kannatama nii Hispaania, Iirimaa, Portugal ja Küpros, kuid nüüd on need maad «õigel teel».

Merkel soovitas Kreekal nende eeskuju järgida ja ütles, et kõik jõupingutused on suunatud sellele, et leitaks kompromiss ja riik püsiks eurotsoonis. «Solidaarsus ja vastutus käivad käsikäes,» lausus Merkel Saksa parlamendile.

Samuti märkis kantsler, et ta ei soovi Ühendkuningriikide lahkumist euroliidust, kuid saareriik peab enne tegema endale selgeks, millist rolli selles ta soovib mängida. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles