Kiiev toetab rahvusvahelist tribunali MH17 katastroofi uurimiseks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvusvahelised eksperdid lennukirususid uurimas.
Rahvusvahelised eksperdid lennukirususid uurimas. Foto: SCANPIX

Kiiev pooldab rahvusvahelise tribunali loomist, et karistada Malaysia Airlinesi lennu MH17 katastroofi süüdlasi, ütles Ukraina välisministeeriumi asjur Dmõtro Kuleba kolmapäeval.

Kuleba sõnul on süüdlaste karistamiseks kõige õigem moodustada rahvusvaheline tribunal, mille reeglid kiidab heaks ÜRO Julgeolekunõukogu.

«See võimaldaks saavutada kõigi riikide koostöö tribunalis ja selle otsuste tunnustamise. Me ei välista aga ka teisi karistusmehhanisme, sealhulgas riikliku jurisdiktsiooni alusel,» lisas ta.

Julgeolekunõukogu võttis möödunud aasta 21. juulil vastu resolutsiooni, milles avaldatakse toetust lennukatastroofi sõltumatule rahvusvahelisele uurimisele.

Malaisia riikliku lennufirma Malaysia Airlines lend MH17 tulistati Ida-Ukraina kohal alla mullu 17. juulil. Surma sai 298 inimest, kellest 193 olid Hollandi kodanikud.

Kiiev ja lääneriigid süüdistavad lennuki allatulistamises Ukraina venemeelseid separatiste, väites, et lennukit tabas Venemaalt pärit pind-õhk-tüüpi raketisüsteemi Buk rakett. Venemaa süüdistab omakorda Kiievit.

Holland juhib lennukatastroofi juurdlust ja ohvrite tuvastamist ning mõistab ka kohut süüdlaste üle.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles