Leedu rahandusminister: Kreeka jääb euroalasse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rimantas Sadzius
Rimantas Sadzius Foto: INTS KALNINS/REUTERS

Kuigi euroala rahandusministrid otsustasid Kreeka abiprogrammi mitte pikendada, jääb Ateena euroala liikmeks, ütles Leedu rahandusminister Rimantas Sadzius, kelle sõnul Euroopa Liit kasutab Kreeka abistamiseks teisi vahendeid nagu strukturaalne rahastamine.

Mministri sõnul peab Ateena astuma samme oma finantssüsteemi kontrolli alla saamiseks.

«Euroala rahandusministrite peamine sõnum on, et Kreeka jääb euroala osaks ning praegu pingutame selle nimel, et jätkuks euroala ladus toimimine,» ütles Sadzius laupäeva õhtul usutluses BNS-ile.

Ministri sõnul välditakse Kreeka «nakkuse» levimist teistesse riikidesse vastavate mehhanismide abil ning Euroopa Liit kasutab Ateena abistamiseks teisi vahendeid, näiteks strukturaalset rahastamist.

«Peame mobiliseerima Kreeka aitamiseks kõik olemasolevad vahendid. Suurima tähtsusega võivad olla IMF-i ja Euroopa Komisjoni ekspertide abi EL-i fondide parema ärakasutamise tagamiseks. Kui Kreeka võimud abi paluvad, seda ka antakse,» ütles Leedu rahandusminister.

Sadzius ei täpsustanud, milliseid samme Ateena peaks oma rahandussüsteemi kontrolli alla saamiseks astuma, kuid ei välistanud kapitalikontrolli kehtestamise võimalust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles