Vene väed Armeenias said korralduse lahinguvalmiduse kontrolliks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene kaitsejõudude tank
Vene kaitsejõudude tank Foto: TASS

Vene sõjavägi andis täna Armeenias asuvatele vägedele korralduse lahinguvalmiduse äkk-kontrolliks.

«Komisjon hindab äkkinspektsiooni käigus Erebunis asuvate sõdurite ja õhujõudude üksuse ning Gjumris asuvate vägede valmidust täita neile antud ülesandeid,» teatas Vene sõjaväe lõunaringkond avalduses.

Õppused peetakse Kamhudi ja Alagjazi mägipiirkondades ning neid vaatlevad droonid, lisati avalduses.

Venemaa on asunud Läänega Ukraina kriisi tõttu teravnenud suhetega seoses korraldama sagedamini lahinguvalmiduse äkk-kontrolle väeüksustele Kaug-Idast Arktikani.

Armeenias tegutsevate Vene vägede lahinguvalmiduse kontroll langeb ajale, mil Armeenias on alates 19. juunist kestnud meeleavaldused valitsuse otsuse vastu tõsta 16 protsendi võrra elektrihinda.

Vene välisminister Sergei Lavrov on hoiatanud lääneriike katsete eest õhutada Armeenias revolutsiooni. Jerevan on Venemaa üks lähedasemaid liitlasi.

Venemaa ja Armeenia vahel on jõus leping, mille kohaselt jäävad Vene väed Gjumri sõjaväebaasi 2044. aastani.

Märtsis võttis Armeenias, annekteeritud Krimmi poolsaarel, Gruusia separatistlikes piirkondades Lõuna-Osseetias ja Abhaasias ning Venemaa lõunaosas lahinguvalmiduse kontrollist osa ligi 8000 maavägede sõdurit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles