Briti poliitik: õhusõda Süürias annab Islamiriigile kõik trumbid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tim Farron.
Tim Farron. Foto: SCANPIX

Suurbritannia liberaaldemokraatliku partei värske juht Tim Farron avaldas kartust, et brittide osalemine terrorirühmitise Islamiriik ehk ISIS vastu peetavates õhurünnakutes Süürias võib vaenlastele hoopis kasu tuua.

«Kas meie poolt on õige rünnata suveräänset riiki? Kas meil on õigus astuda üle mandaadist, mida pole meile andnud ei valitsus ega valijaskond? Kas on õige sütitada Islamiriiki – või pigem mitte neid sütitada, vaid mängida kaardid nende kätte ja lasta neil olla märtrid?» küsis Farron. Rünnakute tekitatud kannatused annavad tema sõnul kohalike jaoks ainult rohkem põhjust terrorirühmitiste nagu Islamiriik toetamiseks.

Poliitik juhtis tähelepanu paljastusele, et Süüria vastu käivas õhusõjas löövad kaasa ka briti piloodid – hoolimata sellest, et rahvasaadikud hääletasid aastal 2013 riigi ründamise vastu.   

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles