Putin loob uut reservväge

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin.
Vladimir Putin. Foto: AP/Scanpix

Vene president Vladimir Putin andis korralduse uue reservarmee loomiseks, mis oleks üheks sammuks sõjajõudude väljaõppe ja valmisoleku parandamisel.

Uuest reservväest on räägitud juba pikka aega. Putin andis vastava käsu juba 2012. aastal vahetult pärast presidendiks valimist, ent Vene meedia andmeil takerdus selle täideviimine rahapuuduse taha. Nüüd käskis Putin leida valitsusel vajaliku raha kaitseministeeriumi eelarvest.

Uus reservvägi erineb juba olemasolevast selle poolest, et osaajaga teenistuses olev isikkoosseis hakkab saama pidevat väljaõpet ja igakuist tasu. Venemaal on praegu reservis umbes miljon inimest, kuid nende väljaõpe on napp, sest nende teenistusse kutsumise kordade arv on piiratud.

Kaitseministeeriumi ametnike sõnul on uue reservväe suuruseks esialgu kavandatud 5000 meest. Venemaa relvajõududes on tegevteenistuses ühtekokku 750 000 sõjaväelast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles