Pildid: 10 000 euro eest müüdud Hispaania kummituslennujaam

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AP/Scanpix

Hispaanias läks reedel oksjonile Madridist paarisaja kilomeetri kaugusel asuv Ciudad Reali lennujaam, mis leidis endale 10 000 euro eest ka ostja – seda on 100 000 korda vähem, kui rajatis maksma läks.

Ciudad Reali lennujaam ehitati aastal 2008 Hispaania majandusbuumi ajal ja selle maksumuseks kujunes ligi miljard eurot. Algselt oli ta plaanitud asendama pealinna senist Barajasi lennujaama. Rahvusvahelised lennud algasid 2010 juunis, kuid katkesid juba sama aasta oktoobris. Jaam andis sisse pankrotiavalduse ja jäi võlgu ulatuses ligi 300 miljonit eurot.

Hiljem selgus, et suuri möödapanekuid tehti nii kompleksi tehnilise külje planeerimisel kui ka reisijate hulga arvestamisega. Terminalide koormus võinuks plaanide järgi olla kuni kümme miljon reisijat aastas.

Selle asemel tundis jaama kasutamise vastu huvi üksainus lennufirma. Aastate jooksul kasutasid Ciudad Reali vahelduva eduga odavlennufirmad nagu Ryanair. 2012 suvel suleti lennujaam lõplikult. Järgmisel aastal pandi see oksjonile alghinnaga 100 miljonit eurot. Ühtegi huvilist ei laekunud.

Foto: PAUL WHITE/AP
Foto: PAUL WHITE/AP
Foto: PAUL WHITE/AP
Foto: PAUL WHITE/AP
Foto: PAUL WHITE/AP
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles