Põhja-Korea valimisosalus oli 99,97%

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kim Jong-un.
Kim Jong-un. Foto: AFP/SCANPIX

Nädalavahetusel Põhja-Koreas peetud kohalike omavalitsuste valimistel osalenute protsent on selgunud: selleks on ametlike allikate järgl rekordilised 99,97.

«Valimised» toimusid vaatamata asjaolule, et hääletussedelitel oli vaid üheainsa kandidaadi nimi ning hääletama jätmine tähendanuks seda, et julgustüki sooritaja ja tema perekond «on suures hädas», nagu sõnastas agentuur NK News.

Ametlik statistika pole just kõige usaldusväärsem. Hiljuti avaldatud Transparency Internationali uuringu järgi on Põhja-Korea kõigist maailma riikidest korruptsiooni poolest teisel kohal, jäädes alla ainult Somaaliale. 100 punkti skaalal teenis riik kaheksa punkti, tabeli võitnud Taani aga 92.

Riigijuhid on kuulsad luksuslike prassingutega ajal, mil lihtrahvas nälgib. Ühes kuulsaimas vahejuhtumis tellis praeguse riigijuhi Kim Jong-uni isa Kim Jong-il saksa tõuaretajalt Karl Szmonlinskylt 12 hiiglaslikku küülikut, et «lükata käima riigi lihatootmine».

Selle asemel pandi aga kõik küülikud mehe andmeil praeguse riigijuhi Kim Jong-uni sünnipäeva auks korraldatud pidulauas hoopis nahka. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles