Stoltenberg: Türgi ei ole palunud NATO-lt olulist sõjalist abi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PNATO peasekretär Jens Stoltenberg.
PNATO peasekretär Jens Stoltenberg. Foto: Sipa USA/Sipa USA

Türgi ei ole palunud kampaaniaks Islamiriigi ja kurdi äärmuslaste vastu NATO-lt olulist sõjalist abi, ütles alliansi peasekretär Jens Stoltenberg täna.

NATO suursaadikud arutavad teisipäeval Ankara palvel vägivalla ägenemist Türgi, IS-i ja kurdi äärmuslaste vahel.

«Türgil on väga tugev armee ja tugevad julgeolekujõud. Seega pole esitatud ühtegi palvet saamaks märkimisväärset sõjalist toetust NATO-lt,» ütles Stoltenberg usutluses BBC-le.

Stoltenberg hoiatas pühapäeval, et Ankara sõjaline kampaania võib seada ohtu viimaste aastate edusammud rahuleppe saavutamiseks kurdi äärmuslastega.

«Aastaid tehti edusamme üritustes leida rahumeelset poliitilist lahendust. On oluline sellest mitte lahti öelda ... sest jõuga ei lahendata seda konflikti pikas perspektiivis iialgi,» lausus ta.

Türgi ründas eelmisel nädalal pärast 32 ohvrit nõudnud enesetapuplahvatust esimest korda IS-i positsioone Süürias ning esmakordselt nelja aasta jooksul ka Kurdistani Töölispartei (PKK) positsioone Iraagi põhjaosas. Ankara süüdistab viimaseid koostööd islamistidega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles