Talibani Katari büroo juht Tayeb Agha astus tagasi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talibani võitlejad koraaniga
Talibani võitlejad koraaniga Foto: Aref Karimi/AFP

Talibani Kataris tegutseva poliitilise büroo juht Tayeb Agha lahkus ametist, kinnitades veelgi teateid kasvavatest lahkhelidest islamiliikumise juhtkonnast pärast hiljutist võimuvahetust.

Taliban teatas eelmisel nädalal liikumist umbes 20 aastat juhtinud mulla Omari surmast 2013. aasta aprillis ja nimetas uueks juhiks mulla Akhtar Mansouri, kelle nimetamine on aga vaidlustatud.

Järjekordse tõendina sügavatest siselõhedest liikumises lahkus Agha esmaspäeval 2013. aastal Kataris avatud Talibani poliitilise büroo juhi kohalt. Büroo eesmärgiks oli edendada rahuläbirääkimisi Kabuliga.

«Et elada puhta südametunnistusega ja pidada kinni mulla Omari põhimõtetest, otsustasin, et minu töö poliitilise büroo juhina on lõppenud,» teatas Agha avalduses, mida kinnitas Talibani allikas. «Ma ei ole enam seotud ühegi Talibani avaldusega ega toeta praegustes sisevaidlustes ühtki poolt.»

Talibani allika teatel üritasid Mansouri abid veenda Aghad asjatult tagasiastumisest loobuma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles