Gruusia asekaitseminister kutsus tugevdama kaitsevõimet

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rumeenia sõdurid juulis Gruusias peetud rahvusvahelisel õppusel Agile Spirit 2015.
Rumeenia sõdurid juulis Gruusias peetud rahvusvahelisel õppusel Agile Spirit 2015. Foto: AFP/SCANPIX

Gruusia asekaitseminister kutsus tugevdama riigi kaitsevõimet vastuseks õppustele Vene Lõuna sõjaväeringkonnas, sealhulgas Armeenias ning separatistlikes Lõuna-Osseetia ja Abhaasia piirkondades.

«Meie eesmärk on tõsta riigi kaitsevõimet, et hoida vastast tänastes piirides,» ütles asekaitseminister Besik Loladze. Tema sõnul on 20 protsenti Gruusia territooriumist okupeeritud ja Venemaa korraldab sõjaväeõppusi just neil aladel.

«Tuleb aeg, mil Vene armee lahkub Gruusiast,» lausus kaitseministri asetäitja, lisades, et Gruusia jätkab euroatlandi integratsiooni kursil. «Kaitseminister Tina Hidašeli külastab Ühendriike ja peab kõnelusi suhete süvendamise üle meie tähtsama strateegilise partneriga.»

Vene kaitseministeerium teatas esmaspäeval, et Lõuna sõjaväeringkonnas peetavatel õppustel, millest võtab osa ligi 9000 suurtükiväelast, korraldatakse lahinglaskmisi. Õppus hõlmab Lõuna, Põhja-Kaukaasia föderaalringkondi, okupeeritud Krimmi, Armeenias ning Gruusia separatistlikes piirkondades Lõuna-Osseetias ja Abhaasias asuvaid Vene vägesid.

Õppusele kaasatakse ligi 3000 suurtükiühikut ning see kestab 18. septembrini.

Gruusia ekskaitseminister Irakli Alasania ütles eile Vene õppustega seoses, et Moskva näitab kogu maailmale, et riik on võimeline lahendama iga ülesannet sõjalisel teel. «Selles olukorras peaksime toetuma peamiselt endale ja tugevdama teadlikult riigikaitset ja majandust, ent kahjuks praegu seda ei toimu,» rääkis Alasania.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles