Soome valmistub tänavu 15 000 varjupaigataotlejaks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talvine päike Helsingi arhipelaagis: samal ajal, kui Soome peab end valmis panema ootamatult suureks põgeniketulvaks, peavad sinna saabujad omakorda olema valmis neist paljudele ootamatult jahedaks kliimaks.
Talvine päike Helsingi arhipelaagis: samal ajal, kui Soome peab end valmis panema ootamatult suureks põgeniketulvaks, peavad sinna saabujad omakorda olema valmis neist paljudele ootamatult jahedaks kliimaks. Foto: AFP/SCANPIX

Soome valmistub võtma sel aastal vastu 15 000 varjupaigataotlejat, ütles nende siseministeerium täna, lisades, et arv on prognoositust 10 000 võrra suurem.

Otsustusprotsessi kiirendamine eeldab piisavat hulka töötajaid, kes varjupaigataotlused läbi vaatavad, rõhutas ministeerium. Septembris alustab migratsiooniametis tööd 30 uut inimest möödunud aastal palgatud 70 lisaks.

Ministeeriumi hinnangul oleks otsustusprotsessi kiirendamiseks vaja tänavu 2,2 miljonit ja järgmisel aastal ligi 11,5 miljonit eurot.

Rahastamisotsus tehakse septembris eelarvekõnelustel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles