Donald Trump: paavst, Islamiriik on su kandadel!

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump
Donald Trump Foto: SCANPIX

USA vabariiklaste presidendikandidaadiks pürgiv miljardär Donald Trump võtab viimasel ajal avalikkuses aina enam sõna.

Trumpi kriitika alla on langenud Fox Newsi uudisteankur, modell Heidi Klum, naised üldiselt ja mehhiklased, edastab The Telegraph.

Trumpi, kes ise on protestant, uus «suutäis» on aga katoliiklasest paavst Franciscus.

Paavst külastab 22. – 27. septembrini USAd, kus ta Trumpiga ei kohtu, kuid Trumpil on sellegi poolest paavstile sõnum.

«Minu andmetel on äärmusrühmitus Islamiriik võtnud paavst Franciscuse sihikule. Võimalik, et Islamiriigi võitlejad tahavad vallutada Vatikani,» leidis presidendikandidaadiks pürgija.

Paavst on kritiseerinud seda, mis on Trumpile kõige südamelähedasem – kapitalismi.

Franciscus külastas juulis Lõuna-Ameerikat, kus ta nimetas kapitalismi «saatana väljaheiteks», kuna tema arvates on äärmuskapitalism süüdi maailma kannatustes.

«Paavst peaks aru saama, et Islamiriik kogub jõudu ja muutub aina suuremaks ja võimsamaks. See ei ole ähvardus, vaid reaalsus. Jumal peaks paavstile aru pähe panema, kuid kapitalism on õigel viisil suurepärane,» teatas Trump.

USA ja Briti meedia teatel olevat nõunikud paavstile soovitanud, et ta kapitalismi vähem kritiseeriks. Seda eriti septembrikuise USA visiidi ajal.

Nõunike arvates saab paavst ameeriklastele, kelle seast viiendik on katoliiklased, anda oma sõnumit paremini edasi, kui ta ei ole kapitalismi suhtes liigkriitiline.

Paavst Franciscust peetakse võrreldes varasemate paavstidega erandiks ja reformijaks, kuna ta võtab sageli globaalsete probleemide suhtes sõna, kaasa arvatud seksuaalvähemuste ja migrantide õigused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles