Ungari teatel nad vaid kaitsevad ELi piiri

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Migrandid eile Ungari piiritara ületamas.
Migrandid eile Ungari piiritara ületamas. Foto: SCANPIX

Ungari nimetas eile kummaliseks, alusetuks ja šokeerivaks muu hulgas Prantsusmaa välisministri Laurent Fabiuse väljaütlemisi seoses Serbia piirile rajatava taraga.

«Paistab, et teatud isikud ei mõista siiani, millise tohutu ja üllatava survega Balkanilt Ungari silmitsi seisab. Selliste šokeerivate ja alusetute süüdistuste asemel võiksid need teatud isikud keskenduda kriisile lahenduste otsimisega,» ütles välisminister Peter Szijjarto.

«Hea eurooplane on see, kes Euroopa reeglitest kinni peab ja mitte vastupidi. Schengeni reeglid nõuavad kõigilt ELi liikmesriikidelt ühenduse välispiiride kaitsmisele pühendumist,» rääkis Szijjarto. «Ungari just seda teebki ja seega täidab oma kohustusi liidu ees," ütles välisminister.»

Fabius kritiseeris nädalavahetusel Ungarit Serbiast saabuvate põgenike peatamiseks piirile okastraataia ehitamise eest. See riik ei austa Euroopa ühiseid väärtusi, pahandas ta.

Ungari-Serbia 175 kilomeetri pikkusele piirile ehitatud okastraattõke ei ole seni suutnud sisserändajaid peatada. Okastraadile lisaks tuleb nelja meetri kõrgune tara, mille ehitamist on Ungari sõjavägi juba alustanud.

Schengeni tsooni kuuluvasse Ungarisse on sel aastal tulnud Serbiast üle 140 000 inimese, kes kasutavad seda teed ELi pääsemiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles