Uurijad: MH370 tiivatüki leidmine otsinguid ei muuda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Reuters/ScanPix

Austraalia uurijate sõnul on kinnitus, et Réunioni saarelt leitud tiivatükk kuulus Malaysia Airlines lend MH370 reisilennukile küll kasulik, ent ei muuda seniseid otsingukavasid.

Austraalia transpordiohutusbüroo juht Martin Dolan tervitas Prantsuse prokuröride neljapäevast kinnitust, et India ookeanis asuvalt Réunioni saarelt leitud tiivatükk on tõepoolest osa mullu 8. märtsil ookeani kohal kaduma läinud lend MH370 reisilennukist.

«Oleme töös lähtunud eeldusest, et tiivatükk on osa MH370-st,» lausus Dolan. «On kasulik saada sellele ametlikku kinnitust, kuid tegelikkuses ei muuda see oluliselt meie otsinguid,» lausus Dolan.

Tiivatükk pole siiani andnud mingeid vihjeid lennuki kadumise kohta, lausus Dolan. «Kõik mida teame on see, et tükk irdus mingil hetkel lennukist ning selleks on terve hulk põhjusi,» lisas ta. «Loomulikult jätkame praegusel hetkel arengute jälgimist, kuid me pole näinud midagi, mis aitaks meil otsinguala täpsustada või muuta.»

Lennuki otsinguid juhib Austraalia. Enamik otsingutest käib hetkel India ookeani lõunaosas ja Austraalia lääneranniku vetes. Siiani on tulemuseta läbi kammitud umbes 60 000 ruutkilomeetri suurune ala.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles