Merkel peab põgenikekriisiga seoses kõnelusi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksamaa liidukantsler Angela Merkel.
Saksamaa liidukantsler Angela Merkel. Foto: SCANPIX

Saksa kantsler Angela Merkel peab seoses Euroopasse saabuva põgenikevooga täna kriisikõnelusi oma erakonnakaaslastega.

Merkeli Kristlik-Demokraatliku Liidu (CDU) sõsarpartei Kristlik-Sotsiaalne Liit (CSU) liikmed on kritiseerinud valitsuse otsust avada Ungaris lõksus olevatele migrantidele piirid, teatas uudisteagentuur dpa.

Koalitsioonipartner Sotsiaaldemokraatlik Partei (SPD) on ärgitanud aga kiirkorras Euroopas rändavatele põgenikele humanitaarabi suurendama.

«Mitte ükski enesest lugupidav inimene ei saa jääda sääraseid kannatusi pealt nähes külmaks ja ükskõikseks,» sõnas sotsiaaldemokraat Thomas Oppermann.

Põgenikud tuleks Euroopa riikide vahel ka õiglaselt ära jaotada, lisas ta.

Laupäeval ja pühapäeval on Saksamaale Austria kaudu jõudnud tuhandeid migrante. Enamik neist suundusid Münchenisse riigi lõunaosas, kus viimase päeva jooksul on registreeritud 7000 inimest.

Opositsioonierakond Vasakpartei on süüdistanud põgenikekriisis USAd, väites, et see on toetanud Lähis-Idas kaudselt terrorirühmitusi ja piirkonna destabiliseerumist.

Saksa valitsus peaks opositsioonierakonna hinnangul nõudma Ühendriikidelt seoses rändekriisiga rahalist toetust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles