Tadžiki president võrdles mässajaid Islamiriigi võitlejatega

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuvatõmmis Islamiriigi propagandavideost.
Kuvatõmmis Islamiriigi propagandavideost. Foto: SCANPIX

Tadžikistani president Emomali Rahmon võrdles endise asekaitseministri Abduhalim Nazarzoda ümber koondunud mässajaid sunniidi äärmusrühmituse Islamiriik võitlejatega.

Tadžikistanis sai reedel kahes politsei vastu korraldatud rünnakus Dušanbes ja Vahdatis surma neli korrakaitsjat ja neli märulipolitseinikku, tapeti üheksa ründajat, teiste seas Vahdati politsei alampolkovnik Zijovuddin Abdullojev.

Operatsioon Nazarzoda ja tema kümnete toetajate tabamiseks kestab Ramiti kurus 150 kilomeetrit pealinnast idas.

Rahmon ütles pealinnast Dušanbest 10 kilomeetrit idas asuvat Vahdati külastades, et Nazarzoda ja tema toetajate mässukatse eesmärk oli destabiliseerida siseriiklikku olukorda.

«Traagiline vahejuhtum 4. septembril tõi kaasa üheksa politseiniku surma ja avalikkuse mure üle kogu riigi. See on musta südametunnistusega inimeste süü, kes tahtsid destabiliseerida olukorda riigis,» sõnas riigipea.

«Tahaksin kasutada võimalust avaldada ohvritele kaastunnet. Luban, et süüdlased võetakse vastutusele,» lausus president.

President nimetas ründajaid terroristideks, öeldes, et nende eesmärgid on samad, mis ISi võitlejatel, kelle seas on ka tadžikke.

«Kahjuks võitleb praegu ISi ridades 46 Vahdati elanikku. Praeguseks on 11 neist Iraagis ja Süürias langenud,» lausus Rahmon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles