Video: palestiinlased ja juudid läksid Londonis kähmlema

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Reuters/ScanPix

Briti peaministri David Cameroni ametiresidentsi ees Londonis läksid kolmapäeval Iisraeli peaministri Benjamin Netanyahu visiidi eel kokku Palestiina ja juudiriigi toetajad.

Politsei lahutas kähmlevad rühmad ja viis vähemalt kaks protestijat kaasa.

Umbes 400 palestiinameelset aktivisti kogunes Downing Streetile Netanyahu visiidi vastu meelt avaldama. Iisraeli peaminister jõuab Londonisse kolmapäeval, kuid Cameroniga kohtub ta alles neljapäeval.

«Vahistage Netanyahu» ja «sõjaroimar», skandeerisid palestiinlased ja nende toetajad, kelle plakatitel nõuti Gaza blokaadi lõpetamist. Rahvahulga kohal lehvis vähemalt kaks Liibanoni mõjuvõimsa šiialiikumise Hizbollah' lippu. Nende vastaseid, juudiriigi toetajaid, oli tänavale tulnud sadakond.

Üle 108 000 inimese on kirjutanud alla petitsioonile, milles nõutakse Netanyahu vahistamist sõjaroimade eest. Allkirjadest piisab, et Briti parlament oleks kohustatud debati korraldamist kaaluma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles