Saksamaa taastab ajutiselt piirikontrolli Austriaga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Austria politseinikud.
Austria politseinikud. Foto: SCANPIX

Saksamaa taastab ajutiselt piirikontrolli Austriaga, püüdes toime tulla rekordilise põgenike sissevooluga.

«Praegu on Saksamaa kehtestamas ajutiselt piirkontrolli (Euroopa Liidu) sisepiiridel. Esmatähelepanu on piiril Austriaga,» ütles Saksa siseminister Thomas de Maizière.

«Nende meetmete eesmärgiks on piirata (asüülitaotlejate) voolu Saksamaale ning naasta korrapäraste protseduuride juurde, kui inimesed riiki saabuvad,» lisas Maizière, rõhutades, et otsus oli vajalik ka julgeoleku kaalutlustel.

Saksa siseminister ütles, et põgenikud ei saa valida ELi riiki, kes neile asüüli pakub. Samuti kutsus ta ühenduse riike üles tegema põgenike heaks praegusest rohkem.

Juba varem oli Austria raudtee teatanud tõrgetest rongiliikuses Saksamaa ja Austria vahel. Ka Maizière tunnistas, et piirikontrolli ajutine taastamine võib kaasa tuua tõrkeid rongiliikuses.

Passikontroll on Euroopa Schengeni tsooni sisepiiridel kaotatud, kuid kontrolli taastamisega püüab Saksamaa võita aega põgeniketulvaga toimetulemiseks, kirjutas ajakiri Der Spiegel. Maizière on varem hoiatanud Schengeni lepingu ajutise peatamisega.

Sel aastal on Saksamaale jõudnud juba 450 000 migranti.

Transpordiminister Alexander Dobrindt ütles varem, et põgenike sissevoolu peatamiseks on vaja nüüd rakendada efektiivseid meetmeid.

«Migrantide tulva peatamiseks on vajalikud efektiivsed meetmed. See tähendab abi riikidele, kust inimesed põgenevad ning ka efektiivset kontrolli meie piiridel, mis enam ei toimi, arvestades Euroopa Liidu täielikku suutmatust kaitsta oma välispiire,» ütles minister avalduses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles