Lukašenka pürib taas Valgevene presidendiks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgevene president Aleksandr Lukašenka.
Valgevene president Aleksandr Lukašenka. Foto: SCANPIX

Taas Valgevene presidendiks pürgiv Aleksandr Lukašenka tõotab säilitada riigi sõltumatuse, kaitsta seda segaste aegade eest ja jätkata sotsiaalse riigi ehitamist.

Oma valimisprogrammis näeb kauaaegne president vaid kaht teed – stabiilsuse saavutamist või 1990. aastate kaost ja segadust.

«Riigil on põhimõtteliselt kaks teed – kas säilitada stabiilsus ja kord, vabadus ja sõltumatus. See on ühtsuse ja koosmeele, arengu ja edenemise tee. See on rahu ja loomingu tee,» seisab programmis.

«Teine tee viib tagasi 1990. aastate kaosesse ja segadusse, röövkapitalismi ja omandi ümberjagamise, riigi nõrgenemise ja iseseisvuse kaotamise poole. See on revolutsiooni, vere ja sõja tee,» arvab ta.

Lukašenka peab esmaseks ülesandeks vaba ja sõltumatu Valgevene säilitamist. «Sõltumatu Valgevene esimese presidendina luban teile kindlalt: meie riiki ei tõmmata kunagi võõrastesse sõdadesse ja tülidesse,» rõhutab riigipea.

Lukašenka on Valgevene president alates 1994. aastast.

Presidendivalimised peetakse 11. oktoobril.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles