Paet osaleb Euroopa Liidu välisministrite kohtumisel

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Liidu välisministrite kohtumine nn «Gymnich», mis on oma nime saanud Bonni lähedal asuva Gymnichi lossi järgi, kus toimus esimene sarnane kokkusaamine.
Euroopa Liidu välisministrite kohtumine nn «Gymnich», mis on oma nime saanud Bonni lähedal asuva Gymnichi lossi järgi, kus toimus esimene sarnane kokkusaamine. Foto: AFP / Scanpix

Eesti välisminister Urmas Paet sõidab Brüsselisse, et osaleda 15.-16. septembril toimuval Euroopa Liidu üldasjade ja välissuhete nõukogu (GAERC) istungil.


Välisministeeriumi pressiteate kohaselt kohtuvad Põhjamaade ja Balti riikide (NB 6) välisministrid täna Ukraina kolleegiga Volodymyr Ogryzkoga, et arutada ELi ja Ukraina edasisi suhteid.

«Arvestas muutunud julgeolekuolukorda on tähtis tugevdada Euroopa Liidu ja naabruspoliitika idasuuna riikide, sealhulgas Ukraina vahelisi suhteid,» ütles Paet, kelle hinnangul oli 9. septembril toimunud ELi liikmesriikide ja Ukraina tippkohtumine oluline samm suhete edasisel arendamisel.

Euroopa Liit ja Ukraina leppisid kohtumisel küll kokku assotsiatsioonileppe sõlmiseks vajalike kõneluste alustamises, kuid kinnitust Ukraina euroliitu pääsemise kohta siiski veel ei antud.

Üldasjade istungil tehakse ettevalmistusi Euroopa Ülemkogu istungjärguks, mis toimub 15.-16. oktoobril. Välissuhete nõukogus arutatakse olukorda Gruusias, Somaalias ja Zimbabwes. Kõne alla tulevad ka maailma Maailma Kaubandusorganisatsiooni (WTO) kaubandusläbirääkimiste niinimetatud Doha hetkeseis ning ELi ja Venemaa suhted.

Ministritel tuleb jutuks ka olukord Lääne-Balkanil, kus keskendutakse Serbiale, mis on teinud mitmeid jõupingutusi euroliiduga ühinemiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles