Horvaatia suunab põgenikud Ungari ja Sloveenia poole

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põgenikud Horvaatia kirdeosas.
Põgenikud Horvaatia kirdeosas. Foto: SCANPIX

Horvaatia peaminister Zoran Milanović ütles täna, et riik ei saa ega taha oma piire sulgeda, kuid suunab põgenikud Ungarisse, Sloveeniasse ja sealt edasi Lääne-Euroopa poole.

Ei ole selge, kuidas see peaks olukorra lahendama, sest Ungari ja Sloveenia teevad kõik endast oleneva, et põgenikud üle piiri ei pääseks.

Milanović ütles, et Horvaatia võimalused on ammendatud ja võimud ei suuda enam tulijaid Euroopa Liidu reeglitele vastavalt registreerida. Riik laseb nad läbi, lisas ta ja andis mõista, et põgenikud viiakse peamiselt Ungari piirile.

«Mida muud me teha saame? Olete Horvaatias teretulnud ja võite Horvaatiast läbi minna. Aga minge edasi. Mitte sellepärast, et te meile ei meeldiks, vaid kuna see ei ole teie lõppsihtmärk.»

Serbiast on viimastel päevadel Horvaatiasse suundunud üle 11 000 migrandi, sundides Zagrebit sulgema eile suurema osa piirist Serbiaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles