Orbán avaldas kuuepunktilise kava migratsioonikriisi lahendamiseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viktor Orbán.
Viktor Orbán. Foto: SCANPIX

Ungari peaminister Viktor Orbán lubas tänasel ülemkogul esitada Euroopa Liidu liidritele kuuest punktist koosneva plaani, mis peaks lahendama migratsioonikriisi.

BBC andmetel on kuus punkti järgmised: veenda Kreekat, et see annaks kontrolli oma piiride kaitsmise üle ELile, eristada põgenikud majandusmigrantidest väljaspool Euroopa piire, kõik ELi 28 liikmesriiki peaksid kokku leppima nendes riikides, kust saabunud migrandid saadetakse tagasi, pagulaskvoodid peaksid olema ülemaailmsed, mitte üksnes ELi riikide jaoks.

Orbáni eestvedamisel on Ungari rajanud või rajamas piiritara nii Serbia, Rumeenia kui ka Horvaatia piirile. Ka hakkas riigis möödunud nädalal kehtima seadus, mis võimaldab ebaseaduslikult riiki saabunud migrante karistada kuni kolmeaastase vangistusega.

Samuti kuulutas Budapest kahes Serbiaga piirnevas lõunapoolses maakonnas välja eriolukorra, andes politseile ja kohalikele võimudele täiendavad volitused ning on piirile saatnud sõdureid.

Eile Brüsselis toimunud ELi sise- ja justiitsministrite kohtumisel oli Ungari üks neljast riigist Rumeenia, Tšehhi ja Slovakkia kõrval, kes ei toetanud Euroopa Komisjoni kava migratsioonikriisi lahendamiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles