Häkkerid: Venemaa kavandab oma internetti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Häkkeriaktivistidest rühmitus Shaltay Boltay lekitas dokumente, mille alusel kavandab Venemaa oma internetti, kirjutas neljapäeval Soome uudistekanal MTV.

Shaltay Boltay teisipäeva hilisõhtusel teatel on Vene internetti kavandamas kõrged riigiametnikud ja kindralid. Dokumentide seas oli ka meilivestlusi, mis peeti tänavu juulis.

Lekitatud materjalides sisalduva informatsiooni kohaselt on eesmärgiks luua riiklik süsteem, mis poleks muu hulgas sõltuv välisriikide platvormidest. Oma interneti loomine oleks Venemaa ja sealsete ettevõtete huvides, seisab kirjas.

Tekstis tõdetakse, et Venemaa peab looma oma süsteemi, olemaks sõltumatu välismaast. Konflikti eskaleerudes võivad välismaised luureagentuurid «halvata või haarata kontrolli taristu üle nagu näiteks andmeside,» sest «kõik see» töötab lääneriikide platvormidel.

Projekt on osa Vene juhtkonna laiematest püüdlustest vähendada riigi sõltuvust imporditavast tarkvarast.

Shaltay Boltay on rühm häkkereid, kes on varem lekitanud duumasaadikute kirjavahetust ja süüdistanud Vene julgeolekuametkonda häkkerite-vastases ajujahis, kirjutas MTV.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles