Oregon alustas seadusliku kanepimüügiga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP/SCANPIX

Ameerika Ühendriikide loodeosas asuv Oregoni osariik alustas neljapäeval lõõgastumise otstarbeks müüdava marihuaana legaalset müüki: 21-aastased ja vanemad elanikud võivad osta kuni seitse grammi narkootilise toimega kanepipuru.

«Oregonist võib saada kõiki parimaid sorte ja see võib meid muuta turistide meelissihtkohaks,» on veebisaidi Cannabis Daily Record toimetaja Sue Vorenberg lootusrikas. Ainet saab osta ligi kahesajast selleks ette nähtud eriapteegist.

Oregoni valijad hääletasid möödunud aastal selle poolt, et marihuaanat tohiks kasutada riiklikult kinnitatud seaduslikes raamides. Kanepi kasvatamine ja omamine muutus osariigis seaduslikuks selle aasta juulis. Toetajad loodavad, et uued meetmed aitavad kärpida nõudlust mustal turul.

Siiski on mitmed osariigi omavalitsused ligipääsu kanepile piiranud. «Oleme kaotanud sõja marihuaanale,» sõnas Klamathi maakonna poliitik Jim Bellet, kes ise hääletas kanepikeelu poolt. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles