Raport: rahvusvaheline abi Süüriale pole piisav

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP/SCANPIX

Üleilmsed jõupingutused süürlaste abistamiseks on olnud täiesti ebapiisavad, seisab abiorganisatsiooni Oxfam kolmapäeval avaldatud raportis, mille kohaselt vajavad palju enam tuge süürlased nii riigis endas kui ka väljaspool selle piire.

Vaid Norra, Saksamaa ja Süüria naabermaad on Oxfami hinnangul teinud süürlaste heaks küllalt. Raport «Solidaarsus süürlastega» kritiseerib teravalt muu hulgas Venemaad, mis pole vastu võtnud ainsatki Süüria põgenikku.

«Süüriast ja teistest riikidest pärit pagulastel on õigus vägivalla eest pageda, saada abi oma põhivajaduste ja väärikuse tagamiseks ning olla teretulnud turvasadamasse,» lausus Oxfami tegevjuht Winnie Byanyima.

Sestsaadik, kui verine konflikt 2011. aastal riigis puhkes, on kodumaalt põgenenud üle nelja miljoni süürlase, veel miljonid on üritanud leida endale turvalisemat elupaika riigi sees.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles