NATO liidrile teeb muret Vene sõjategevuse hoogustumine Süürias

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa raketilöök Süüria pihta.
Venemaa raketilöök Süüria pihta. Foto: SCANPIX

Süürias on aset leidnud Venemaa sõjalise tegevuse murettekitav eskaleerumine, ütles NATO peasekretär Jens Stoltenberg täna Moskva intensiivistunud õhurünnakuid kommenteerides.

«Süürias oleme täheldanud Venemaa sõjategevuse murettekitavat eskaleerumist. Meil tuleb hinnata viimaseid arenguid ja nende mõju alliansi julgeolekule,» lausus Stoltenberg, suundudes alliansi kaitseministrite kohtumisele, mille peateemaks tõotab kujuneda Süüria kriis.

«Eriti tähtis on see seoses NATO õhuruumi hiljutiste rikkumistega Vene lennukite poolt,» lisas ta.

Venemaa alustas õhurünnakuid väidetavate terrorisihtmärkide vastu Süürias möödunud nädalal. Selle käigus on Vene lennukid rikkunud alliansi võtmeliikme Türgi õhuruumi, kutsudes esile jõulisi proteste nii NATO kui Ankara poolt.

Kolmapäeval hoogustas Moskva järsult oma sõjategevust Süürias, toetades raketilöökidega Süüria maavägede rünnakut ülestõusnute vastu.

NATO on paigutanud Türgisse raketitõrjesüsteemide Patriot patareid, et kaitsta seda Süüria konflikti üle piiri kandumise eest, kuid need on kavas hiljem sel aastal ära viia.

Küsimusele, kas NATO kaalub oma missiooni pikendamist Venemaa hiljutiste raketirünnakute valguses, vastas Stoltenberg: «NATO on võimeline ja valmis kaitsma kõiki oma liitlasi, seal hulgas Türgit.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles