Habemesõprade kokkutulek tekitas Rootsis terrorihirmu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi habemesõbrad ühispildil poseerimas.
Rootsi habemesõbrad ühispildil poseerimas. Foto: Kuvatõmmis

Rootsis pani keegi tähelepanelik autojuht tähele kahtlast kogunemist– musti lippe lehvitavat habetunud meestekampa – ning kutsus neid võimalikeks Islamiriigi terroristideks pidades välja politsei. 

Islamistide asemel avastasid sündmuspaigale tulnud korrakaitsjad hoopis rahvusvahelise habemesõprade organisatsiooni kokkutuleku. Rootsi osakond ühendusest «Habemetega Kaabakad» pidas oma üritust Braehusi kindluse varemete juures; liikmed lasid end pildistada rühma must-valge lipu taustal. Mehed olid jõudnud poseerida ligi tund aega.

«Politsei nägi loomulikult, et me pole terroristid, lihtsalt väga õnnelikud ja kenad habemeid kandvad härrasmehed,» rääkis üks ühingu liige Andreas Fransson. «Naersime koos politseinikega ja nad läksid minema. See oli sürrealistlik kogemus.»

Siiski demonstreeris vahejuhtum osade liikmete meelest habemekandjate vastu suunatud stereotüüpe. «See on üks meie vennaskonna alustalasid – et ei tohi mõista teiste üle kohut enne, kui tead fakte,» ütles grupeeringu Rootsi osakonna üks asutajatest John Ekeblad. «Sama asi on habemetega – iga päev kuuled kedagi ütlemas, et oled terrorist.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles