Horvaatia peaminister sarjas Balkani põgeniketeemalise kohtumise leppekava

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Horvaatia peaminister Zoran Milanovic
Horvaatia peaminister Zoran Milanovic Foto: AFP / Scanpix

Horvaatia peaminister Zoran Milanović kritiseeris pühapäevaseks ELi poolt kokku kutsutud põgenikevoolu teemaliseks Balkani minitippkohtumiseks ette valmistatud leppekava, nimetades seda ebarealistlikuks.

Pühapäeval kohtuvad Brüsselis Austria, Bulgaaria, Horvaatia, Saksamaa, Kreeka, Ungari, Rumeenia ja Sloveenia juhid Euroopa Liitu mitte kuuluva Makedoonia ja Serbia liidritega. Riigid asuvad põgenikevoolu nn Lääne-Balkani marsruudil.

Leppekavas nähakse ette, et Lääne-Balkani marsruudil asuvad riigid ei saada põgenikke edasi naaberriigi piirile ilma viimase heakskiiduta, ütles Milanović laupäeval.

«See on võimatu. Kes iganes selle kirjutas, ei mõista kuidas asjad toimivad, ning peab olema äsja ärganud mitme kuu pikkusest unest,» lisas Milanović.

Migrantidevoolu kontrollimise ainus lahendus peitub Türgi ja Kreeka piiril, mille kaudu migrandid ELi esmakordselt sisenevad, ütles ta. Kõik muu on tema hinnangul ajaraiskamine.

Euroopa Komisjoni juht Jean-Claude Juncker on pühapäevaseks kohtumiseks väidetavalt ette valmistanud 16 ettepanekut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles