Süüdistus: Šoigu peab salaja luksusvillat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergei Šoigu.
Sergei Šoigu. Foto: SCANPIX

Venemaa opositsionääri Aleksandr Navalnõi organisatsioon tõi päevavalgele luukered riigi kaitseministri Sergei Šoigu elust: väidetavalt omab poliitik 18 miljonit ameerika dollarit maksvat häärberit, mis on kirjutatud pereliikmete nimedele. 

Paljastuse järgi asub Šoigu villa Moskva-lähedases prestiižikas Barviha külas – piirkonnas, kus asub ka president Vladimir Putini ametlik residents. Häärber laiub 9000 ruutmeetri suurusel krundil ning selle stilistiline omapära – laugjalt kurvilised katuseservad – on tõstatanud oletusi, et poliitik sai inspiratsiooni oma kodukandist Tuvast, mis piirneb budistliku Mongooliaga.

Ametlike dokumentide järgi on kinnistu omanikuks Šoigu tütar Ksenja, kes omandas õigused aastal 2009, kui oli 18-aastane. «Kuidas sai 18-aastane õpilane Ksenja Šoigu omanikuks maatükile, mis maksab vähemalt 100 000 dollarit saja ruutmeetri kohta – või üheksa miljonit kogu territooriumi peale – on ebaselge, ning see on hea küsimus Föderaalsele Uurimiskomiteele,» kommenteeris Navalnõi organisatsiooni peauurija kinnisvara alal Georgi Alburov.

Šoigu on viimane Vene riigiametnik nende hulgas, keda Navalnõi on süüdistanud selles, et omavad kinnisvara, mida nad seadusliku palgaga ealeski lubada ei saaks. Kuni viimase ajani oli poliitiku maine suhteliselt plekitu ja mees ise populaarne, seda suuresti tänu tema mitu aastakümmet kestnud paljukajastatud tööle eriolukordade ministrina.

Vene kaitseministeerium ajalehe RBC esialgsetele kommentaaripalvetele ei vastanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles